Contact

Bezoekadres:

Brinkgreverweg 130

7413 AG Deventer

T: 038-447 04 87
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
24/7 op 06-107 42 212

Postadres:

Flessenbergerweg 40

8191 LK Wapenveld

 

Almere wil ondersteuningsprofielen in de zorg invoeren

Vanaf volgend jaar wil de gemeente Almere ondersteuningsprofielen invoeren. Voor onder andere dagbesteding zijn er dan geen aparte indicaties meer. Na een ‘keukentafelgesprek’ met een medewerker van het wijkteam wordt bepaald welk profiel het beste past.

Er worden vijf profielen gehanteerd, waar meerdere pakketten bij horen, oplopend in zwaarte. De profielen bestaan grofweg uit psychosociale problematiek, licht verstandelijke beperking, problemen door dementie, lichamelijke beperking en slechthorend/slechtziend.

Lees het hele bericht

Jongeren wachten lang op verplichte therapie

Door lange wachtlijsten voor geestelijke gezondheidszorg voor jeugd, bureaucratie en bezuinigingen moeten jongeren vaak lang wachten op verplichte therapie. De wachttijd loopt soms zelfs op tot een jaar.

Lees het hele bericht

Bron: Volkskrant.nl

Vanaf 2019 gaat het woonplaatsbeginsel veranderen

Met het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet wordt geregeld welke gemeente voor de financiering van jeugdhulp verantwoordelijk is. Op dit moment zorgt de wetgeving voor veel administratieve rompslomp. Continuïteit van de zorg en de betaling aan jeugdhulpverleners krijgen met de verandering voorrang boven de administratieve regels.  

Lees het hele bericht

Bron: VNG